Chleb pszenno-żytni na zakwasie
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
Przepis na : śniadanie
Przepis na ten chleb dostałam od mojego syna. Zakwas też był w prezencie. Niestety nie miałam odpowiedniej ilości mąki żytniej, dlatego mój chleb jest pszenno-żytni,ale na żytnim zakwasie. Chrupiaca skórka , miękki,wilgotny w środku,pyszny po prostu. SKŁADNIKI: 100g zakwasu 300g mąki pszennej 300g mąki żytniej 720 450g wody ciepłej(35stopni) 13 g soli WYKONANIE: wszystkie składniki mieszamy do jednolitej masy, keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy otrębami, płatkami, bułką,... dobrze wymieszane ciasto wkładam... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty
Autor
Beata
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, bułki, śniadania, chleb na zakwasie
Inne przepisy z Kuchnia Beaty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję