Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Przepis na : śniadanie

Przepis na ten chleb dostałam od mojego syna. Zakwas też był w prezencie. Niestety nie miałam odpowiedniej ilości mąki żytniej, dlatego mój chleb jest pszenno-żytni,ale na żytnim zakwasie. Chrupiaca skórka , miękki,wilgotny w środku,pyszny po prostu. SKŁADNIKI: 100g zakwasu 300g mąki pszennej 300g mąki żytniej 720 450g wody ciepłej(35stopni) 13 g soli WYKONANIE: wszystkie składniki mieszamy do jednolitej masy, keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy otrębami, płatkami, bułką,... dobrze wymieszane ciasto wkładam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.