Szwedzkie klopsiki

Szwedzkie klopsiki

Szwedzkie klopsiki

Jeśli wierzyć statystykom, co minutę klienci IKEI zjadają 285 szwedzkich klopsików. Jak więc mogłabym zacząć od jakiegokolwiek innego dania? Dziewięć i pół miliona Szwedów nie może się mylić. Bardzo smakowitym pomysłem jest jedzenie ich w towarzystwie śmietanowego sosu z konfiturami. Mogą być z czarnej porzeczki, żurawiny lub jeżyn. To danie z gatunku "comfort food", czyli jedzenie na pocieszenie :) Uwielbiam takie potrawy. Rozgrzewają od środka, gdy za oknem taka plucha jak dziś. Składniki klopsiki 250g m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, seler, ziemniak, ziemniaki, mięso, puree, mięso mielone, czarna porzeczka, sok, konfitura, porzeczki, tarta, żurawina, bułki, warzywa, wieprzowina, wołowina, sos do jajek, sos do mielonego , mielone z warzywami

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.