Gravlax

Gravlax

Gravlax

Choć plastry wędzonego łososia są dostępne w każdym sklepie i mało kto będzie miał ochotę czekać 2 dni, aż surowy łosoś odpowiednia się zamarynuje, to gravlaxa w tym miesiącu nie mogło zabraknąć na blogu. Jest to klasyczny przysmak skandynawski. Odpowiednio przyrządzonego, surowego łososia możemy wykorzystać tak samo jak jego "okopcony" odpowiednik. Nadaje się świetnie do sałatek lub kanapek. Znaną wariacją na jego temat jest dodanie do marynaty buraków. Zyskuje wtedy krwistą, intensywną barwę. Muszę przyz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, ryby, kanapki, ryba, kanapka, buraki, mielone, łosoś wędzony, marynaty, przekąska, majonez, słoik, cytryna, ogórki, chleb razowy, przekąski, chleb, sałatki, sałatka, burak, filet z łososia, przystawki, przystawka z łososia , przystawka z łososiem, sałatka z łososiem, sałatka z łososia, sałatka łosoś, sałatka z buraków, sałatka z majonezem, sałatka z wędzoną rybą

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję