Babka cytrynowa - idealna na stół wielkanocny :). Składniki - powinny być w temperaturze pokojowej: 4 jajka 200 g masła skórka z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia LUKIER: cukier puder gorąca woda odrobina soku z cytryny Do dekoracji użyłam płatków migdałowych oraz wiórek kokosowych Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy sok z cytryny oraz skórkę z cytryny i od... czytaj dalej...
Nazywam się Magda, mieszkam w Białymstoku. Gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Lubię coraz wynajdywać nowe przepisy, produkty, a następnie testować je i próbować. Założyłam tego bloga z myślą o tym by móc dzielić się sprawdzonymi przeze mnie przepisami razem z wami! Zapraszam do korzystania z przepisów i jak również do odwiedzin :)