
Dawny dawny przepis, który znalazłam kiedyś w gazecie, spisałam i mam. Postanowiłam z niego skorzystać, babka okazała się wyśmienita w smaku. Babka marmurkowa dwukolorowa nie tylko wygląda pięknie na świątecznym stole, jest pyszna. Babkę przygotowuję raz w roku, tradycyjnie na Wielkanoc. Jest delikatna, z dodatkiem obu mąk: pszennej i ziemniaczanej, dwukolorowa z dodatkiem kakao i koniecznie lukrowana. Pyszna! Smacznego Składniki: 200 g mąki pszennej 150 g mąki ziemniaczanej 150 g drobnego cukru 5 jajek 1 ni... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...