Sezon na szparagi właśnie się rozpoczął. Lubicie ? Ja pokochałam od pierwszego kęsa, zarówno te zielone, jak i białe.Dziś w użyciu szparagi białe. A powstał z nich przepyszny krem. Składniki:1 pęczek białych szparagów1 średniej wielkości pietruszka1/3 selera2 większe ziemniaki 1 cebula 1 l bulionu drobiowegosól, pieprz4 kromki bułki2 łyżki oliwy z oliwekWykonanie:Szparagi obrać obierakiem do warzyw, zaczynając poniżej główki szparaga. Obrane przekroić na cztery.Ziemniaki, selera oraz pietruszkę - obra... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...