Ciasto z kremem i jeżynami
Ciasto z kremem i jeżynami
Puszysty biszkopt, frużelina z kwaskowych jeżyn i słodki krem budyniowy - oto składowe ciasta idealnego ;). My się nim zajadaliśmy. Od razu podpowiadam, że jeżyny można zastąpić np. malinami, jagodami/borówkami amerykańskimi lub wiśniami. W wersji jeżynowej podbiło nasze serca i oczywiście podniebienia ;). Bardzo polecam! Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej ( 160 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( 10 g ) 6 dużych jajek 1 szklanka cukru ( 220 g ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10% Krem budyniowo -... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Opowieści z piekarnika
Autor
Aleksandra Burdyn
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, biszkopt, frużelina, budyń, tarta, ciasto kokosowe, maliny, bułki, wiśnia, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, biszkopt idealny, ciasta z masa, ciasto z malinami, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, bułki maślane, bułka pszenna, ciasto z masą budyniową, tarta na słodko
Inne przepisy z Opowieści z piekarnika
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję