Pissaladiere

Pissaladiere

Pissaladiere

Czyli bułeczki drożdzowe z anchois, oliwkami i karmelizowaną cebulką. Pyszna przekąska zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu. Nie jest to kulinarna bajka dla każdego, bo znam sporo osób, które nie lubią oliwek, cebuli czy anchois. Dla mnie to jednak połaczenie idealne, bo wszystkie elementy tego dania uwielbiam. Zapraszam zatem po przepis. Potrawę tę można również wykonać w formie jednego dużego placka. Składniki na ciasto 10 porcji: 250 g mąki pszennej 150 ml ciepłej przegotowanej wody  30 g świeży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jajko, rukola, placki, drożdżowe, dekoracje, przekąska, przekąski, bułki, chleb, lekkie ciasto, przekąski na ciepło, ciasto z bezami, pyszne ciasto, ciasto drożdżowe, bułka pszenna, chleb na drożdżach , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, lekkie dania, drugie danie

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.