KLASYCZNA PASTA JAJECZNA

KLASYCZNA PASTA JAJECZNA

KLASYCZNA PASTA JAJECZNA

Przepis na : śniadanie

Podstawowa pasta jajeczna ze szczypiorkiem i majonezem. Prosta i pyszna. Kluczem do jej sukcesu są perfekcyjnie ugotowane jajka. Gotujemy je nie dłużej niż 5-6 minut, licząc od momentu zagotowania się wody. Następnie lekko studzimy i kroimy w drobną kosteczkę - można rozgnieść widelcem. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec mieszamy z posiekanym szczypiorkiem.  Pastę można podawać oddzielnie, w miseczce obok pieczywa lub bezpośrednio na świeżych, czy opieczonych kromkach chleba lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.