Mielony nadziewany

Mielony nadziewany

Mielony nadziewany

Proste i smaczne danie na obiad lub na kolację. Pół kg mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło. Potem wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę w misce i chowamy na 1 h do lodówki. Do nadziewania szykujemy ser żółty, pieczarki, coś zielonego. Polepione kotlety rozpłaszczamy na folii i napełniamy nadzieniem. Następnie zaklejamy i kształtujemy nasze kotlety na kule lub inne formy. -- Tak przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kotlet, kotlety, chleb, tarta, kotlety mielone, sosy, pieczarki, bułki, kolacja, obiad, zdrowe obiady, jajka nadziewane, kotlet mielony z pieczarkami, pieczarki do obiadu, pieczarki w sosie

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.