CHACZAPURI ADŻARSKIE Z PIECZONĄ KUKURYDZĄ

CHACZAPURI ADŻARSKIE Z PIECZONĄ KUKURYDZĄ

CHACZAPURI ADŻARSKIE Z PIECZONĄ KUKURYDZĄ

Przepis na : obiad

Uwielbiam poznawać kuchnie świata i inspirować się tamtejszymi daniami. Tym razem „zabieram Was” do Gruzji, gdzie jednym z najbardziej popularnych dań jest Chaczapuri i różne jego odmiany. Tamtejsi mieszkańcy sięgają po ser imeruli, który niestety nie jest dostępny w Polsce. Ja zrobiłam swoją wersję chaczapuri i wypełniłam go po brzegi tam lubianym i cenionym Radamerem i wzbogaciłam o słodką kukurydzę oraz przyprawy – to był genialny wybór! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 szt ) * mąka pszenna &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.