Babka ta nawet przez tydzień nie straci smaku i uroku. Bardzo mocno cytrynowa i nic such, pomimo że zawiera dużo mąki. Przepis na wykonanie w thermomix na dole Sok z cytryny wycisnąć. Jedną cytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę. Wykonanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Jak masa jest puszysta dodawać po jednym jajku i dobrze je wmieszać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Wmieszać w masę maślaną, w między czasie wlewać sok z cytryny. Ciasto jest dość gęste, więc dobrze jest użyć ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl