Babka to tradycyjne ciasto wielkanocne. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną babkę orzechową z rumowym akcentem. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała na każdą okazję. SKŁADNIKI: Ciasto: 4 jajka, 150g cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 170g mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 120g masła, 60g orzechów włoskich MAKAR , 60g orzechów laskowych MAKAR , 1,5 łyżeczki aromatu rumowego, Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekol... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...