Przepis na : obiad
Kopytka to kluski z ugotowanych, rozgniecionych ziemniaków, z dodatkiem mąki oraz jajka. Jasne teraz to już nawet kopytka można kupić gotowe, ale ja wychodzę z założenia, że swoje, domowe są najlepsze! Kopytka to super pomysł na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia, nic się wówczas nie marnuje! Można je podawać prosto z wody z sosem pieczarkowym, na słodko okraszone bułką tartą, bądź podsmażone z cebulką – w takiej wersji mi smakują najbardziej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami