Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną

SKŁADNIKI : • 2 jajka • 2 szkl. mąki • 3/4 szkl. cukru • 3/4 szkl. oleju • 1 szkl. mleka • 2 łyżki kakao • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody • 400 ml śmietanki 30% • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki cukru • śmietan fix • czekolada • dżem malinowy lub lub owoce PRZYGOTOWANIE : Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i dalej miksujemy, dodajemy mleko, mąkę, sodę, kakao i proszek, mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach, masę przelać na formę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.