Gotowane kawałki kurczaka w ognistej panierce

Gotowane kawałki kurczaka w ognistej panierce

Gotowane kawałki kurczaka w ognistej panierce

Często zostają mi kawałki gotowanego kurczaka - a to skrzydełka, a to kawałek udka. Kiedyś obierałam je i zbierałam na pierogi ( teraz też tak robię ) , ale okazuje się, że te porcje zupełnie starczają nam na jeden obiad. Podpowiadam tym którym takie małe ilości też wystarczą lub innym którzy musieli by zwiększyć ilość ( np. po ugotowaniu zupy na skrzydełkach). Czas : 15 minut Składniki: 4 ugotowane skrzydełka kurczaka ( bez tzw. lotek lub inne małe kawałki kurczaka wielkości skrzydełek) 1/4 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gotowany kurczak, skrzydełka, kurczak, tarta, mielone, jajko, lekka, ziemniak, przekąska, rosół, pierogi przepis, pierogi, ryż, bułki, papryka, przekąski, słodkie, do pracy, sałata, udka , mięso, ziemniaki, arbuz, obiad, przepisy z ziemniakami, zupa, udka z kurczaka, tarta na słodko, kurczak z papryką , kurczak z ryżem

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 22 kwietnia 2013 12:32:20

Pyszne i pomysłowe jak zwykle u Ciebie. Tylko ten arbuz mnie nie przekonuje - nie ma sezonu na niego jeszcze!

Bunia Babciagramolka, 22 kwietnia 2013 12:47:24

A wiesz jaki smaczny taki nawet nie w sezonie z lodówki ? Tego mi właśnie było trzeba - muszę sprawdzić jak by smakował gdyby go wcześniej skropić tabasko.

Beata, 22 kwietnia 2013 12:55:46

Wiem, jest pyszny, ale teraz cena poraża!

Bunia Babciagramolka, 22 kwietnia 2013 14:24:15

Kupowałam w Piotrze i Pawle po 3,99 zł za kg . Wziełam pół kg za 2 zł to był spory kawał .