Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami

Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami

Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami

To wbrew pozorom bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Świetnie syci ale nie jest ciężkie. Przyrządzenie tego obiadu zajęło mi mniej niż pół godziny. W zasadzie wszystkie dodatkie miałam gotowe, gdy ryż przestał się gotować. Warto wypróbować bo takie ryżowe „burgery” nie dość, że świetnie smakują to jeszcze ciekawie wyglądają i mogą mile zaskoczyć bliskich :) Na 2 porcje: „bułki”: 150 g ryżu białego długoziarnistego 2 łyżeczki oleju sezamowego łyżka posiekanej pietruszki łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

MientablogMientablog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, szparagi, makrela wędzona, makrela, papryka, malinowe, zielone szparagi, sos pomidorowy, ryby, ryż, sosy, bułki, obiad, kasza, bezglutenowe, ryba, obiad na szybko, szybki obiad, sos do ryżu, ryż smażony, pomidorowa ze świeżych pomidorów, bułki bezglutenowe, ryby smażone

Inne przepisy z Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.