😎 Pyszna. O bardziej ścisłej i lekko wilgotnej strukturze - polecam ją wszystkim miłośnikom tego typu wypieków. Długo zachowuje świeżość, Pamiętajmy tylko o tym, aby wszystkie składniki na babkę miały temp. pokojową. Składniki: 300 g mąki pszennej 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 ml jogurtu naturalnego 200 ml oleju 3/4 szkl cukru kilka kropli aromatu śmietankowego Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukre... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...