08.02.2023 Magda Danie z opisu może wydawać się co najmniej dziwne, bo albo kiełbasa albo kaszanka lub może jak na grillu – najpierw pieczona kiełbasa a potem na dobicie kaszanka. Nic bardziej mylnego – chodzi o to, że wszystko razem – kawałki podpieczonej kiełbasy, ale takiej serio dobrej, najlepiej swojskiej, podduszona cebula oraz świeża kaszanka i mamy to – coś najlepszego na świcie, smak nie do opisania, dla mięsożerców bomba i pozycja obowiązkowa. Nie jest to może danie fit, ale od... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.