Jagodzianki z kruszonka czyli Niedzielne Sniadanie odc.118
Jagodzianki z kruszonka czyli Niedzielne Sniadanie odc.118
Kocham jagodzianki odkąd tylko pamiętam. Najlepsze robi moja teściowa ale ja tez czasem podejmuję próby. Tym razem skorzystałam z przepisu Lo dokonują kilku zmian. Bułeczki sa przepyszne i tak inne od tych mamy Małżona, że nikt nie porównuje :P Jagodzianki z kruszonką (proporcja na kilka blach bułeczek - w zależności od użytego wykrawacza) ciasto: 500 g mąki pszennej (typu 550) 250 ml tłustego mleka 2 łyżki naturalnego jogurtu 150 g masła (rozpuszczonego i wystudzonego) 100 g cukru 4 żółtka 30 g... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry
Autor
Wiewióra
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, drożdżówki , drozdzowka, z jagodami, chleb, mielone, pieczywo, śniadania, bułki, ciasto ucierane , chleb na drożdżach , bułka pszenna, chleb mieszany
Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję