Owsiane batony kakaowo-migdałowe

Owsiane batony kakaowo-migdałowe

Owsiane batony kakaowo-migdałowe

Śniadaniówkowe planowanie trwa! Tym razem dzieci chciały znaleźć w pudełkach batony a ja szperając wśród produktów jakie mam w domu wymyśliłam batony na bazie płatków owsianych i kakao.  Smakowały nie tylko dzieciom :) Owsiane batony kakaowo-migdałowe 75 g mielonych migdałów 100 g płatków owsianych (zwykłych lub bezglutenowych) 2 łyżki kakao 1/4 łyżeczki soli 2-3 łyżki słodziwa - cukru, syropu z agawy, miodu itp. 1/2 szkl. mleka kokosowego 1 jajko 2 łyżki posiekanej żurawiny Nagrzewamy piekarnik do 180 st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, bezglutenowe

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.