Graffe / graffere to pyszne neapolitańskie oponki, które długo utrzymują świeżość. Można je formować na różne sposoby, o czym piszę na dole postu. Niezależnie od sposobu formowania łączy je jedno - dodatek gotowanych ziemniaków, które powodują, że graffere nie wysychają szybko i są równie smaczne następnego dnia. Tylko kto by czekał na ich pałaszowanie do następnego dnia? 😉😋😀 Składniki : 420 g ziemniaków (masa przed obraniem) 70 ml mleka 640 g mąki pszennej typ 650 + mąka podsypania blatu 20 g drożdży 70 g cukr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)