Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ?
Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ?
Jak ugotować fasolkę szparagową zieloną ? Podzielę się z Wami moim sposobem jak ją ugotować, tak aby fasolka była jędrna i zielona po ugotowaniu. Po pierwsze: fasolkę szparagową zieloną obieramy (odcinamy końcówki) i myjemy pod bieżącą wodą. Następnie fasolkę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Na 0,5 kg fasolki potrzebujemy ok.2 litrów wody, 1 łyżkę cukru (cukier spowoduje, że fasolka po ugotowaniu będzie miała ładny, zielony kolor) i 1 łyżeczkę soli. Ustawiamy na płycie, gazie, palniku i doprowadzamy do za... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu CookYourself
Autor
Karolina2018
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasolka, fasolka szparagowa, tarta, bułki
Inne przepisy z CookYourself
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję