Pieczone pomidory po prowansalsku
Pieczone pomidory po prowansalsku
Dzień dobry,Co robicie z czerstwym pieczywem? Wyrzucacie, dajecie ptakom czy staracie się wykorzystać w kuchni?W moim rodzinnym domu marnowało się dużo chleba i zazwyczaj zanosiliśmy go ptakom z pobliskiego stawu. Z Mężem mamy inne podejście i próbujemy wykorzystać wczorajsze pieczywo do ostatniego okruszka. Najczęściej polewam je oliwą i opiekam w piekarniku lub na patelni grillowej. Takie grzanki są przepyszne, szczególnie z pastami do chleba, albo z dojrzałym pomidorem. Rozdrobnione czerstwe pieczywo dodaję t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa
Autor
Chilli Czosnek i Oliwa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pomidor, pieczenie, chilli, pieczywo, chleb, śledź, mielone, czosnek, tarta, pietruszka, malinowe, kotlet, pasty, francuskie, lekka, pasta, łatwe , fasolka szparagowa, kotlety, fasolka, proste i szybkie przepisy, cukier, przystawki, bułki, polewa, pasta na chleb, proste przystawki, wegańskie, pieczarki, kotlety mielone
Inne przepisy z Chilli Czosnek i Oliwa
Dodaj komentarz