Tradycyjna babka z Niemiec i Austrii. Gugelhupf to ucierana babka pieczona w formie z kominem. Bardzo łatwa w wykonaniu, zawsze się udaje. Wilgotna w smaku, długo utrzymuje świeżość. Idealna na święta, do herbatki czy do kawy. Polecam również babkę krówkę , która jest prosta do zrobienia i smaczna. Składniki 5 jajek (rozm M) 160 g masła 350 g mąki pszennej 130 ml mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki rumu 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki rodzynek starta skórka z jednej cytryny cukier puder d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...