Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami

Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami

Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami

Przepis na : obiad

Soczysty filet z łososia o cytrusowej nucie, pieczony z chrupiącą, niezwykle aromatyczną pierzynką na bazie pachnącego świeżego koperku, orzeszków ziemnych i orzeźwiającej limonki, podany z grillowanymi szparagami i kuskusem to ciekawy pomysł na klasycznego łososia w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 600g świeżego, surowego łososia pure Mowi (4 x 150g)   Marynata: 1 łyżka soku z cytryny sok i skórka z 1 pomarańczy 1 łyżeczka miodu sól pieprz Ziołowa pierzynka: 100g orzechów ziemnych niesolonych 50g świeżego k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, ryby, ryba, szparagi, kuskus, dieta, śniadania, obiad, bułki, mięso, kolacja, bez pieczenia

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.