Przepis na : obiad
Soczysty filet z łososia o cytrusowej nucie, pieczony z chrupiącą, niezwykle aromatyczną pierzynką na bazie pachnącego świeżego koperku, orzeszków ziemnych i orzeźwiającej limonki, podany z grillowanymi szparagami i kuskusem to ciekawy pomysł na klasycznego łososia w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 600g świeżego, surowego łososia pure Mowi (4 x 150g) Marynata: 1 łyżka soku z cytryny sok i skórka z 1 pomarańczy 1 łyżeczka miodu sól pieprz Ziołowa pierzynka: 100g orzechów ziemnych niesolonych 50g świeżego k... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.