Pasta z jajek i awokado z dodatkiem goi

Pasta z jajek  i awokado z dodatkiem goi

Pasta z jajek i awokado z dodatkiem goi

Pomysł na pyszne śniadanie? Pasta z jajek i awokado. Nie dość, że pyszna, to jeszcze sam owoc goji bardzo korzystnie działa na nasz wzrok. Jest wyjątkowo bogaty w kwas linolowy, dzięki czemu stabilizuje poziom cukru we krwi oraz poziom złego cholesterolu. Składniki: 1 duże dojrzałe awokado 2  jajka ugotowane na twardo 2 gałązki szczypiorku  2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka owoców goi kilka płatków chili sól i pieprz   do smaku Sposób przygotowania: Awokado przekroić na pół... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

awokado, pasta, pasty, śniadania, sok, bułki, wegetariańska, chleb

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.