Mąka gryczana kojarzy mi się przede wszystkim z blinami. Czasami udaje się na wsi namówić kolegę Johna żeby je usmażył a musicie wiedzieć, że robi najlepsze :) Wcinamy je najczęściej ze śledziem doprawionym cynamonem, kwaśną śmietaną i szczypiorkiem - są przepyszne ! Jednak ja próbuję tę mąkę wykorzystać także do innych potraw - piekłam już na przykład ciasto gryczane z nektarynkami , jabłecznik na gryczanym biszkopcie , muffinki z budyniem i robiłam naleśniki gryczane . Mąka gryczana ma specyficzny smak, któr... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Z chęcią wypróbuję ten przepis, bo wypieki z mąką gryczaną uwielbiam! Pozrawiam serdecznie. :)
to tak jak ja, to pyszna mąką - zresztą kaszę gryczaną też uwielbiam
ja kupuję po prostu mąkę gryczaną pakowaną tak jak inne mąki - u mnie jest dostępna w zwykłym sklepie, ale wiem, że w innych miastach trzeba jej szukać w sklepach z żywnością eko. Kaszę gryczaną można zmielić, ale taką niepaloną, jasną
nie mam doświadczenia z mąką jaglaną i nie chcę wprowadzić Cię w błąd