Pikantna dynia ze słonecznikiem i pangrattato

Pikantna dynia ze słonecznikiem i pangrattato

Pikantna dynia ze słonecznikiem i pangrattato

Dziś wypatroszyłam moją ostatnią dynię i wykorzystałam ją na obiad, tj. jakąś 1/10 a resztę zamroziłam. Całą potrawę tak naprawdę robi „pangrattato” (w języku polskim to „bułka tarta”, ale wiadomo po włosku czy francusku, to nawet pierdnięcie brzmi pęknie) , sprawdzi się z pieczonymi zwykłymi ziemniakami, batatami, marchewką, pietruszką, selerem. Składniki na 3-4 porcje (jeżeli jest to danie główne) 1,5 g dyni pokrojonej w kostkę około 3 cm (najlepsza byłaby piżmowa) 2 łyżeczki kuminu 50 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, słonecznik, tarta, marchewka, orzechy, pieczywo, seler, francuskie, ziemniaki, bułki, obiad, chleb, pieczone ziemniaki, wegańskie, pestki dyni i słonecznika, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.