Ciasto ucierane to klasyk sam w sobie. Jest to ciasto, które daje pole do popisu oraz pewnej fantazji. Ciasto ucierane w moim domu nazywam ucierańcem. I taki właśnie ucieraniec pozwala na pewne modyfikacje tworząc całkiem nowe smaki i ciasta. Ciasto zebra to popularny wypiek. Oprócz tego, że jest łatwy to jeszcze pozwala bawić się smakami. Ciasto zebra co ciekawe było to jedno z moich pierwszych wypieków. Strasznie byłam wtedy szczęśliwa i radosna, że udało mi się je upiec. Moim zdaniem jest ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.