Przyprawy - z czym jeść?

Przyprawy - z czym jeść?

Anyż - w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowania jarzyn np. do czerwonej kapusty, marchewki, szpinaku, buraków. Nawet niewielka dawka anyżu może znacząco urozmaicić smak potraw z dziczyzny i sosów mięsnych. Anyżem aromatyzuje się kompoty, piernik, bułki, ciastka, potrawy słodkie z ryżu, cukierki, niektóre sosy do ryb i owoce morza. Dodawany jest także do ponczów, wódek i likierów. Bazylia - ta aromatyczna przyprawa dodawana jest do sałatek, pasztetów, twarogu, jaj, omletów, zup (fasolowa, cebulowa)...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Autor

Agnieszka Neć

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, ryba, mielone, zupa, pasztet, ciasto, sałatka, sałatki, jajko, marynaty, mięso, ogórki, desery, deser, ryż, piernik, likier, owoce morza, kapustą, wołowina, fasola, omlet, sos mięsny, pieczone ziemniaki, czerwona kapusta, marchewka, kiełbasa, pizza przepis, buraki

Inne przepisy z Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.