Słownik terminów kulinarnych
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Słownik terminów kulinarnych
A la broche - określenie potraw pieczonych narożnie (szaszłyki, kiełbaski) A la carte - wybór posiłku z jadłospisu A la creme - potrawy duszone lub zapiekane w śmietanie A la grecque - potrawa gotowana w oliwie z ziołami i sokiem cytrynowym A la meunier - niektóre potrawy kuchni francuskiej z dodatkiem mąki A la mode - sposób podawania danej potrawy A l'ecarlate - "na szkarlatno" - sposób przyrządzania mięsa, zwłaszcza ozora wołowego, przez peklowanie i got...
Czytaj dalej na blogu przepisy- MilkiAutor
Kamila O
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, sosy, mięso, ryba, zupa, tarta, przekąska, grzyby, ciastka , ciasteczka, placki, przekąski, deser, desery, przystawki, ciasto, sos spaghetti, czerwona porzeczka, francuskie, cytryna, seler, syrop, dipy, szaszłyki, pstrag, kotlet, tortellini, śledź, pasztet, kapustą
Inne przepisy z przepisy- Milki
Dodaj komentarz