Słownik terminów kulinarnych

Słownik terminów kulinarnych

A la broche   - określenie potraw pieczonych narożnie (szaszłyki, kiełbaski) A la carte  - wybór posiłku z jadłospisu A la creme -  potrawy duszone lub zapiekane w śmietanie A la grecque  - potrawa gotowana w oliwie z ziołami i sokiem cytrynowym A  la meunier  - niektóre potrawy  kuchni francuskiej z dodatkiem mąki A la mode  - sposób podawania danej potrawy A l'ecarlate  - "na szkarlatno" - sposób przyrządzania mięsa, zwłaszcza ozora wołowego, przez peklowanie i got...

Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki

Autor

Kamila O

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, mięso, ryba, zupa, tarta, przekąska, grzyby, ciastka , ciasteczka, placki, przekąski, deser, desery, przystawki, ciasto, sos spaghetti, czerwona porzeczka, francuskie, cytryna, seler, syrop, dipy, szaszłyki, pstrag, kotlet, tortellini, śledź, pasztet, kapustą

Inne przepisy z przepisy- Milki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.