drożdżowe rożki

drożdżowe rożki

drożdżowe rożki

składniki: 280 g mąki pszennej 1 łyżeczka suchych drożdży 1 i 1/4 łyżki cukru 1 jajko 30 g masła 25 ml wody, letniej 80 ml mleka, letniego 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: jajko do posmarowania rożków nasionka np. sezamu, czarnuszki, siemienia lnianego wykonanie: Masło roztapiamy. Mąkę mieszamy z cukrem oraz solą. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy do mąki. Dodajemy jajko oraz ciepłe mleko i zagniatamy ciasto. Na końcu dodajemy masło. Wyrabiamy gładkie i miękkie ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.