Rydze w pomidorach bazują na przepisie Piotra na rybę w pomidorach. Rydze w pomidorach, a właściwie w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym to będzie w następnym roku pozycją nr 1 jesiennego menu. Rydze w wykonaniu Piotra są wg mnie idealne, lepsze niż smażone w panierce rydze. Do przygotowania potrzebujemy rydzów średniej wielkości, jeśli mamy większe kapelusze to kroimy je na mniejsze części. Do zakwaszania sosu Piotrek nie stosuje octu tylko sok z cytryny, wtedy rydze mają delikatnie słodko-kwaśny smak. ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci