Jajka z sosem tatarskim

Jajka z sosem tatarskim

Jajka z sosem tatarskim

Jajka z sosem tatarskim to przepyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole albo na uroczystej imprezie. To danie, które może zaskoczyć gości swoim niebanalnym smakiem i apetycznym wyglądem. Mój tajny składnik to marynowane zielonki i małosolne ogórki. Mogę też polecić sos tatarski z dodatkiem chrzanu i marynowanych prawdziwków i ogórków. Jajka w sosie tatarskim to idealna przystawka na zimno. Pasuje zarówno na wielkanocny stół, imieniny, urodziny czy na Sylwestra. Wystarczy ugotować ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.