Chleb graham z foremki

Chleb graham z foremki

Chleb graham z foremki

Pieczywo doskonałe: pełnoziarniste, wilgotne, pachnące, z grubą chrupiącą skórką. Idealne na kanapki. W przepisie użyłam kefiru, dzięki czemu chleb dłużej zachowa świeżość. Wierzch możemy dodatkowo obsypać ziarnami słonecznika lub siemienia lnianego (wcześniej posmarować chleb jajkiem rozmąconym z łyżką mleka). Nie ma nic lepszego niż smak domowego pieczywa bez sztucznych dodatków :) Z ciasta możemy uformować bułeczki, wówczas dopiekamy je krócej około 15 minut. Polecam! Chleb graham z foremki Składniki na kek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Autor

Paulina Kubasiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, tarta, pieczywo, słonecznik, bułki, ciasto ucierane , drożdżowe, kanapki, babki, chleb z ziarnami, łatwe ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto orkiszowe, chleb na drożdżach , chleb mieszany, bułka pszenna, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.