PUSZYSTA, MARMURKOWA BABKA NA MAJONEZIE

PUSZYSTA, MARMURKOWA BABKA NA MAJONEZIE

PUSZYSTA, MARMURKOWA BABKA NA MAJONEZIE

Kiedy pierwszy raz usłyszałam o babce z dodatkiem majonezu , moje zdziwienie sięgnęło zenitu!:)  A było to lat temu hmm... pewnie z 15 albo 20 :).  I chociaż majonez, jako składnik słodkiego wypieku skutecznie mnie zniechęcał, to po spróbowaniu okazało się, że babka jest przepyszna! Leciuteńka, wilgotna i długo świeża - po prostu idealna.  Przepis na babkę miał swoje "5 minut", piekłam ją wtedy bardzo często, a potem poszedł w zapomnienie (jak wiele starych przepisów).  Teraz po latach odkopałam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.