Kolejna propozycja na wykorzystanie nadmiaru białek. Babka w cętki która skojarzyła mi się z panterką. Jest babka zebra więc u mnie będzie babka panterka. Smakuje bardzo dobrze a efekt wizualny - oceńcie sami. Składniki: 8 białek 20 dag cukru 30 dag mąki pszennej 1 szkl oleju rzepakowego Rapso 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 50 g czekolady motylki cukrowe Przygotowanie: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dosypywać cukier i miksować do momentu aż cukier się rozpuści. Wlewać mał... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Świetny pomysł na wykorzystanie białek. Alinko ciasto i pyszne i ładnie wygląda :)
a mnie bardziej przypomina pandę:) ale ważniejszy jest smak, a zestaw składników bardzo mi się podoba:)
Renata wiesz, że może i masz rację z tą pandą. :) ale tak jak piszesz najważniejszy smak.
Swietne łatki Ci wyszły a smak tez musi być wspaniały :) Uwielbiam wszelkie babki :)
Pięknie łaciata :)Zapraszam na konkurs http://piernikowa-chata.blogspot.com/2014/03/ksiazkowy-konkurs-smaczna-polska-magdy.html
Świetnie wygląda. A to, że na samych białkach to tylko plus, zawsze mam nadmiar białek, nigdy odwrotnie :)