Przepis na : śniadanie
Ciecierzyca to roślina strączkowa zwana inaczej cieciorką lub grochem włoskim, która w krajach bliskiego wschodu traktowana jest jak afrodyzjak. Jej właściwości pobudzające oraz duża zawartość białka (25 %) doceniane są tam od wieków. Jest to idealny zamiennik mięsa używany często w kuchni przez wegan i wegetarian. Naukowcy z Instytuty Żywności i Żywienia potwierdzają, że cieciorka łączona z innymi produktami roślinnymi jest źródłem pełnowartościowego białka. Ciecierzyca w dużych i... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...