Pulpety

Pulpety

Pulpety

Delikatne w smaku pulpety, to zawsze dobra propozycja na obiad. Potrawa, która smakuje zarówno dużym jak i małym. Skład: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki, 1 jajko, łyżka majeranku, szczypta pieprzu, szczypta soli. Wszystko mieszamy razem w misce, a  dla poprawienia konsystencji dosypujemy bułki tartej. Jak mamy przygotowane mięso, to przed ugotowaniem na niespodziankę możemy je  nadziać, np. groszkiem i marchewką, które fajnie się wkomponują smakowo w pulpetach. Następnie w 2 l wody gotujemy buli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, pulpety, mięso, tarta, mielone, mięso mielone, ryż, makarony, bułki, makaron, obiad, ziemniaki, pieczywo, mięso na obiad, chleb mieszany, ziemniaki na obiad, makaron na obiad, obiad z makaronem

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.