Sezon na szparagi jeszcze trwa. Kolejną moją propozycją na danie ze szparagów jest kremowa zupa. Prosta i szybka w przygotowaniu. Gorąco polecam!Składniki:pęczek szparagówbulion wołowy lub drobiowy około 2 litry2 duże ziemniakicebulaporoliwamasłosól, pieprzcukierśmietana lub jogurtnatka pietruszkigrzanki z bułki na maśle (opcjonalnie)Przygotowanie:Łodygi szparagów kroimy na małe kawałki, czubki (główka plus kilka centymetrów łodygi) pozostawiamy w całości. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy masło. Gdy... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...