Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami Składniki na farsz:  ½ kg posiekanej kiszonej kapusty,  4 suszone większe grzyby,  mała miseczka startych i uduszonych pieczarek,  kawałek selera,  1 cebula,  1 mała pietruszka,  2 łyżki mrożonych łodyg lub innej zieleniny /natka pietruszki, seler naciowy/,  oliwa,  pieprz ziołowy,  sól,  liść laurowy,  1 łyżeczka tartej bułki,  czasami dodaję 1 ząbek czosnku. Wykonanie farszu: - grzyby namoczyć w gorącej wodzie – g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia inaczej

Autor

gigi999gigi999

Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pierogi przepis, pierogi, ciasto, kapustą, seler, pieczarki, placki, tarta, kapusta kiszona, seler naciowy, bułki, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczarki w cieście, jajka z farszem

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia inaczej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.