Kotlety mielone z piekarnika Tradycyjne kotlety mielone zawsze kojarzą nam się z mięsem, tartą bułką, smalcem i patelnią, na której się smażą w głębokim tłuszczu nasiąkając nim… Nie musi tak być. Proponuję więc pyszne i delikatne kotlety z piekarnika. Wersję kotletów z ziemniakami robimy tak jak i same kotlety. Ziemniaki (surowe) obrane ze skórki, kroimy w cząstki i smarujemy lekko olejem. Obok, tak jak na zdjęciu, układamy surowe kotlety. Wstawiamy do piekarnika (zimnego), ustawiamy grilla i pieczemy w temp. ... czytaj dalej...
Utworzyłam stronę, na której będziemy sobie przypominać nasze dawne dobre przepisy, pokazywać jak modyfikować te przepisy do indywidualnych potrzeb, publikować ciekawe przepisy, które uwzględniają typowość kuchni polskiej, tradycyjne polskie odżywianie, nie używają wysoko - przetworzonych produktów, przypraw (typu vegety, maggi, sosy chińskie, sojowe, sosy słodkie, syropy gotowe np. klonowy, słodziki, wszelka chemia, kostki., zupki chińskie, gotowe zupki, serki - topione, gotowe masy makowe, kajmakowe, kawy cappucino, serki topione itp. o ile ich skład zawiera sztuczne składniki, ..itd.), stosują się na ile to możliwe do polskiej sezonowości, jeśli chodzi o produkty.