Dzisiaj podzielę się z Wami bardzo fajnym pomysłem na nietypowe śniadanie tudzież kolację :)Składniki:- kajzerki (tyle, ile porcji szykujemy)- pomidor (albo i dwa, jeśli kajzerek jest więcej)- cebula (jak wyżej)- jajka (tyle, ile kajzerek)- starty żółty ser- sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie do smaku Przygotowanie jest bardzo proste. Jeszcze przed rozpoczęciem wszelkich działań proponuję zacząć rozgrzewać piekarnik do 200 st. C, żeby potem nie musieć czekać ;) Pomidora kroimy w takie grubsze plasterk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...