
Ogólnie dżemowa to ja nie jestem... jem je sporadycznie, głównie z naleśnikami itp. jednak są wyjątki... i tymi wyjątkami mogę się zajadać prosto ze słoiczka Do wyjątków należą smażone wiśnie i jabłka mojej Cioci, dżem pomarańczowy którym obdarowuje mnie Oksana, dżem dyniowo-pomarańczowy na który przepis jest TUTAJ i własnie moje nowe odkrycie - dżem śliwkowy z czekoladą i bailaysem. Pyszność po prostu! Słodki z wyraźną nutą gorzkiego kakao - genialny! Polecam spróbować tego dżemu z bułką posmarowaną masłe... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...