Miały być jajka faszerowane, skończyło się na kanapkowej paście jajecznej Paprykowo-jajeczna pasta kanapkowa Pyszna, delikatna w smaku kanapkowa pasta jajeczna , którą przygotowałam na bazie białego sera, papryki marynowanej oraz jajek. Taką pastą zajadać można się do oporu i na śniadanie i na kolację i na lunch też będzie świetna. Pastę robi się super prosto i jest bardzo szybka do przygotowania. Pierwotnie chciałam przygotować nadziewane jajka jednak w trakcie robienia doszłam do wniosku, iż pasta jajecz...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...