Przepis na : deser
Bejgli to węgierski smakołyk pieczony przez Węgrów w każde święta. Bejgli z orzechami włoskimi Bejgli jest połączeniem ciasta drożdżowego z nadzieniem przygotowanym z maku lub orzechów włoskich. Ciasto formowane jest w kształt rolady a następnie pieczone na złoto-brązowy kolor. Masa makowa robiona jest zazwyczaj z maku, rodzynek, masła lub mleka, cukru lub miodu. Do smaku doprawiana jest tartą skórką cytrynową, wanilią lub ekstraktem rumowym. Masa orzechowa składa się z mielonych orzechów, rodzynek, masła lub mleka,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...