Przepis na : śniadanie
Pampuchy czyli drożdżowe bułeczki na parze. Są one znane również pod nazwami buchty, parowce, a także parowańce. Są szybkie, proste do przygotowania. Parowańce przygotowywane są na parze i robione z uniwersalnego ciasta drożdżowego. Każdy chyba zna ten klasyczny przepis na ciasto drożdżowe. Pampuchy możemy podawać zarówno w wersji słodkiej ze słodkimi dodatkami oraz owocami, ale również na słono. Bułeczki te są przygotowywane na parze, świetnie tutaj sprawdzi się garnek do gotowania na parze, jeśli takiego nie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...