U nas nic się nie marnuje, czyli sos z wczorajszego chleba

U nas nic się nie marnuje, czyli sos z wczorajszego chleba

U nas nic się nie marnuje, czyli sos z wczorajszego chleba

Ten prosty sos idealnie nadaje się do gotowanych w wodzie lub na parze mięs, ryb czy kurczaka. My podaliśmy go do baby ziemniaczanej, na którą przepis otrzymacie niedługo. W oryginalnym przepisie, pochodzącym najprawdopodobniej z Wielkiej Brytanii użyta była bułka tarta. My zamieniliśmy ją na chleb. Na chleb, który nam czasami zostaje, czerstwieje, a nie mamy sumienia go wyrzucać. Bo ile te biedne kaczki mogą tego chleba zjeść? No ile? :) A wyrzucać nie lubimy. Nic nie lubimy wyrzucać. Kiedyś, kilka lat temu, duż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Autor

Matka TeresaMatka Teresa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, tarta, sosy, ryby, przetwory, pieczywo, mięso, kaczki, ryba, bułki, kurczak, kurczak na parze, sos do kurczaka, chleb mieszany, kurczak pieczony, kurczak z warzywami, mięsa pieczone, ryby smażone, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.