Precle bawarskie bardzo lubię, do tego stopnia, że - mam wrażenie - byłam kiedyś od nich uzależniona 😉 Teraz pójście na zakupy jest niemal świętem, więc postanowiłam upiec je u siebie. Moje nie mają tak intensywnego koloru jak te ze sklepu, ale wyszły równie pyszne 😋 Składniki (8 szt.): Ciasto 250 ml wody 390 g (3 szklanki) mąki 16 g drożdży płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli + łyżka wody Dodatki 3 łyżki sody oczyszczonej + 0,8 l wody małe jajko + 2 łyżki wody sól gruboziarnista Drożdże rozkruszyć do m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)