Precle bawarskie

Precle bawarskie

Precle bawarskie

Precle bawarskie bardzo lubię, do tego stopnia, że - mam wrażenie - byłam kiedyś od nich uzależniona 😉 Teraz pójście na zakupy jest niemal świętem, więc postanowiłam upiec je u siebie. Moje nie mają tak intensywnego koloru jak te ze sklepu, ale wyszły równie pyszne 😋 Składniki (8 szt.): Ciasto 250 ml wody 390 g (3 szklanki) mąki 16 g drożdży płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli + łyżka wody Dodatki 3 łyżki sody oczyszczonej + 0,8 l wody małe jajko + 2 łyżki wody sól gruboziarnista Drożdże rozkruszyć do m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.